30 april opening watersportcentrum

Op 30 april openen wij met de WSH ons nieuwe gezamenlijke watersportcentrum. In één jaar tijd is onder leiding van bouwmeester Rob van Roessel een geweldig nieuw centrum gebouwd. Voor de tjotters zijn prachtige schiphuizen met daarnaast de werkplaats om de schepen te onderhouden.

Het watersportcentrum heeft op de eerste verdieping een geweldig uitzicht over het Heegermeer. Daar zijn de grote gezamenlijke ruimte met bar, een terras, de keuken en de bestuurskamer van de WSH. De benedenverdieping gebruikt de WSH voor het stallen van boten en wedstrijdmaterialen. De SFT heeft drie schiphuizen voor de 10 tjotters en het Fries jacht. Daaraan vast zit de werkplaats waarin de tjotters worden onderhouden. Achter het centrum is de passantenhaven Heegerwâl.

Zaterdag 30 april openen we het centrum op een spectaculaire wijze. Om 13.30 uur vertrekken de schepen van de WSH en SFT vanuit de dorpskom in Heeg naar het nieuwe onderkomen. Het Statenjacht Friso van de Provincie Fryslân vaart voorop. Aangekomen bij het watersportcentrum laten we van een 5 meter hoge glijbaan de eerste boot te water in het Heegermeer. Deze tewaterlating heeft de vorm van een start: tienminutensein, vijfminutensein, start. Hans Wiegel is onze speciale starter. En, er is een speciale rol weggelegd voor de drie kinderen van Heit en Mem Piersma. Hun Heit en Mem hebben de tjottervloot samengesteld, de vloot waar de Stichting Friese Tjottervloot nu op mag passen.

Na de officiële opening en openingswoorden is er ruime gelegenheid het pand te bezichtigen. Voor de jeugd liggen er Opti’s klaar en er is gelegenheid te zeilen in de tjotters.

Kom 30 april naar de spectaculaire opening!