Stichting Friese Tjottervloot

De Stichting Friese Tjottervloot onderhoud en exploiteert 10 Tjotters en 2 Friese jachtjes. We doen dit samen met de steun van onze donateurs en veel vrijwilligers met veel enthousiasme vanuit ons onderkomen 'It Sylhus direct gelegen aan het Heegermeer... De Tjotters en Friese jachten kunnen worden gehuurd met en zonder schipper en zijn ook zeer geschikt voor bedrijfs- en familie uitjes i.c.m. met bijvoorbeeld een lunch of BBQ op ons terras met zicht over het Heegermeer... Ook nemen we deel aan (regionale) evenementen en organiseren we cursussen en kampen om een ieder de gelegenheid te geven zich het varen in de Tjotters eigen te maken....

Zwerfkamp 2023

Van zondag 13 tot en met zaterdag 19 augustus 2023 is er weer een zwerfkamp!
Een week kriskras door Friesland zeilen in tjotters samen met ervaren instructeurs en leeftijdgenoten van 12 t/m 18 jaar.

De wind bepaalt de koers, het opkomen en ondergaan van de zon bepalen het ritme van de dag. Voel de wind, hoor het water en zeil in de mooiste scheepjes van Friesland tussen de weilanden door, langs rietkragen en over de Fries meren. Met een tjotter kom je op plaatsen waar andere schepen al lang vastlopen. En onderweg leer je de kunst van het zeilen in de prachtige houten platbodems. Puur genieten!

Er vaart een motorbootje mee waar je bagage in wordt vervoerd. Daarin zitten ook tenten, kookgerei en eten. Je bent de hele week zelfvoorzienend en overnachten doen we op een watersportcamping. Boodschappen doen en eten klaarmaken, doe je met z’n allen. Je bent vrij en van niemand afhankelijk. Natuurlijk kun je ’s avonds douchen en gewoon naar het toilet.

Ben jij tussen de 12 en 18 jaar, geef je dan nu op voor deze avontuurlijke week.
We starten op zondag 13 augustus in Heeg en daar eindigt de zwerftocht op zaterdag 19 augustus ook weer.

De kosten voor een week zwerfkamp zijn €375,- per deelnemer.

Opgeven kan via deze link

 

Zwerfkamp

DE COMPLETE GESCHIEDENIS OVER:

• 75 jaar tjottervloot in Heeg
• 25 jaar Stichting Friese Tjottervloot
• het plezier van tienduizenden deelnemers die erin hebben leren zeilen

 

100 pagina’s historie over de grootste Tjottervloot ter wereld met vele foto’s uit de rijke geschiedenis.

 

Auteur : Klaas Smit

Smit Publicaties, Witmarsum.

 

ISBN/EAN 978-90-824232-6-6

NUR 484

75 JAAR TJOTTERVLOOT IN HEEG (1946-2021)

 

Pieter en Jacoba (Heit en Mem) Piersma begonnen bij toeval in 1946 de jeugdherberg-zeilschool It Beaken in Heeg. Tienduizenden deelnemers hebben ze de vakantie van hun leven bezorgd en 30 jaar lang stopten ze al hun liefde in de vloot en It Beaken.

In 1971 kwam Rob van Roessel op It Beaken. Al 50 jaar zorgt hij ervoor dat de vloot houten schepen in goede staat verkeert, nu in de rol van voorzitter van de Stichting Friese Tjottervloot.

Ontdek hoe de vloot is ontstaan en in stand is gehouden. Dompel je onder in de rijke geschiedenis van de unieke 11 tjotters en een Fries jacht.

Formaat: 24 x 17 centimeter, staand

100 pagina’s lees- en kijkplezier