Aftrap Frankrijkreis

Zaterdag 27 april verzamelden alle deelnemers aan de Frankrijkreis zich in Houtbouwmuseum De Helling in Heeg. Jack van den Berg, voorzitter van de Stichting Friese Tjottervloot, gaf uitleg over wat ons te wachten staat: veel plezier en een unieke reis. Alle deelnemers hebben ontzettend veel zin om met de tjottervloot op het snelstromende zoute water te gaan zeilen én om op die manier reclame te maken voor (watersport in) Fryslân.

De helft van de vloot is al op transport gezet naar Vannes in Frankrijk. Een spannende klus, want in het water zijn de tjotters in hun element, op een dieplader blijken ze zeer kwetsbaar. onder het toeziend oog van professionals, waaronder werfbaas Pier Piersma, zijn 5 tjotters en het Fries jacht uit het water getakeld en op de vrachtauto gezet. Voorzichtig maar stevig zijn de scheepjes vastgezet en vertrokken. Hopelijk doorstaan ze de reis goed en kunnen we er in Frankrijk meteen mee varen.

De 5 tjotters die nog in Heeg waren achtergebleven, konden de 27ste nog gebruikt worden door de deelnemers. We konden meteen bekijken hoe de nieuwe Friese wimpels stonden. Wij verwachten dat alle tjotters er met zo’n wimpel prachtig uitzien in Frankrijk. Deze laatste 5 tjotters gaan maandag 29 april op weg. Vanaf 6 mei gaat de gehele vloot mooie sier maken in Frankrijk. We kijken ernaar uit!