Rosalie Fakkeldij- Brundel

Vanaf mijn 4 e ben ik opgegroeid aan en op het water in Gaastmeer. Mijn ouders hadden een watersportcamping en verhuurde polyvalken, daarnaast maakte mijn vader rondhouten, zwaarden en ander houtwerk voor rond en platbodemschepen. Als kind begon het zeilen voor mij in een houten piraatje en daarna een houten 16². Thuis draaide alles om platbodems en de liefde voor mooi gevormde schepen, skûtsjes in het bijzonder. IFKS skûtsjesilen was een week waar ik altijd naar uit keek. Zelf ben ik tijden bemanningslid geweest op de ‘Lytse Lies’ waar ik in de IFKS van 2005 mijn man heb leren kennen die bemanning was op de Eelkje 2. Van de combinatie van liefde voor schepen en gastvrijheid heb ik 16 jaar geleden ook mijn werk kunnen maken in de vorm van een nautisch evenementenbureau. Inmiddels run ik samen met mijn man ook een Full-service jachthaven in Gaastmeer. Privé zeilen we het liefst op de gerestaureerde Blazer SL1 samen met onze dochter en zoon op de Waddenzee. Ook zeilen we samen wedstrijden in de VA-klasse op de HL3.
De SFT hoop ik te kunnen ondersteunen met het ontzien van onze zeer gedreven voorzitter en mijn ervaring met nautische events en bootverhuur.
Het behoud van varend erfgoed en het enthousiasmeren van mensen die niet bekend zijn met de magie van platbodemzeilen zijn voor mij belangrijk.