Boatspeeddatedag 17 september

Op één dag kennismaken met zoveel mogelijk type zeilboten. Kom zaterdag 17 september tussen 10.00 en 17.00 uur naar ons Sylhûs in Heeg.

Op 17 september organiseren de WSH en SFT een boatspeeddate dag.  Het doel is jeugd en volwassen zeilers op één dag kennis te laten maken met zeilen in zoveel mogelijk type schepen. Wij hebben alle klassenorganisaties aangeschreven met de vraag of zij  1 of 2 boten met zeilers op 17 september in Heeg aanwezig willen laten zijn, zodat zeilers varend kennis kunnen maken met de schepen van die klasse en met het prachtige wedstrijdwater dat bij ons voor de deur ligt. Met dit evenement willen we alle klassenorganisaties, de WSH en SFT en de watersportmogelijkheden in watersportprovincie Friesland op de kaart zetten. Een dag boatspeeddaten is een nieuwe en snelle manier om kennis te maken met veel verschillende wedstrijdzeilschepen. Ben je Noorderlijke watersporter en wil je wel eens verschillende zeilschepen ervaren, kom dan op 17 september naar It Sylhûs in Heeg.

De WSH is een van de grotere zeilverenigingen in Friesland die jeugd opleidt tot topzeilers. We leiden ze op in Optimisten en de Splash tot goede recreatieve zeilers of tot eredivisie wedstrijdzeilers. De SFT beschikt als enige ter wereld over een vloot van 10 traditionele tjotters waarvoor zeer specifieke zeilvaardigheden nodig zijn. We willen uw en onze jeugd en zeilers meer keuze bieden na de opleiding én de volwassenen kennis laten maken met de wedstrijdklassen die onze waterrijke provincie rijk is. Voor klassenorganisaties is dit evenement een unieke kans hun scheepstype onder de aandacht te brengen van een grote schare zeilliefhebbers.

De WSH en SFT willen alle Noordelijke watersporters kennis laten maken met de mogelijkheden van ons mooie pand en met de fantastische locatie. Bovendien willen we jullie laten genieten van de unieke combinatie van zeilen in traditionele schepen (Tjotters) en moderne wedstrijdzeilschepen.