Dag 2: Arradon – Ile d’arz – Arradon

7 mei 2013. Op dinsdag 7 mei werd de gehele vloot verwacht op het eiland Ile d’arz voor de kust van Arradon, onze thuishaven in Frankrijk. ’s Ochtends was het bewolkt en windstil en dus konden de Reiddomp en de rib (rubberboot) laten zien wat ze waard waren. In sleep vertrokken we vanaf Arradon en slepen is hier noodzakelijk bij windstil weer anders brengt de stroming je waar je misschien niet wilt zijn. Later op de ochtend kwam er een mooi windje en al kruisend konden we de tocht op zeil vervolgen.
Op het eiland Ile d’arz was het weer aanleggen aan de moorings (drijvende boeien). Op de wal, een bomenrijke heuvel, was eten, drinken en muziek. En, wij bleken niet de enigen te zijn met de tjotters. Honderden schepen hadden zich in de baai van et eiland verzameld.
Tien schoolkinderen in de leeftijd van 4 tot 7 jaar wilden heel graag een keer zeilen. Onze vloot had zich daarvoor aangeboden. Zeilen kon niet met de kleintjes, omdat het inmiddels behoorlijk was gaan waaien. Maar een tochtje met de rib van de wal naar de boten en een tochtje met de gemotoriseerde platbodems in de baai, vonden ze al prachtig. Met een grote smile op het gezicht kwamen ze weer terug en de burgemeester himself kwam ons persoonlijk bedanken.

Kijk hier voor meer foto’s.

De tocht van dag twee is de rode lijn op de kaart.