Donateur


De Stichting Friese Tjottervloot in Heeg exploiteert en onderhoud een vloot van 11 Tjotters, waaronder 1 grote, en een Fries jacht. Deze scheepjes zijn in de tweede helft van de vorige eeuw bij elkaar gebracht door de toenmalige herberg vader “Heit” Piersma en werden gebruikt voor het varen met gasten van de NJHC Jeudherberg ’t Beaken en later door de zeilschool met dezelfde naam.

Inmiddels heeft de vloot als onderkomen “it Sylhus” in Heeg. “it Sylhus” is het gezamenlijke onderkomen van de watersportvereniging Heeg (WSH) en de Stichting Friese Tjottervloot, voorzien van alle noodzakelijke faciliteiten en direct gelegen aan het Heegermeer.

Om zoveel mogelijk mensen kennis te kunnen laten maken met het varen in de Tjotters worden deze verhuurd en ingezet bij evenementen zoals bruiloften, bedrijfsuitjes en (regionale) wedstrijden.

Met name voor de jeugd worden zeilinstructie weekenden en een zeilzwerfkamp georganiseerd.

Omdat het in stand houden en onderhouden van de vloot veel geld kost is het mogelijk donateur te worden van de Stichting Friese Tjottervloot. We kennen daarin twee soorten donateurs: de varende en niet varende donateurs. Niet varend donateur ben je al met een bijdrage vanaf E 17,50 per jaar.

Met je bijdrage steun je uiteraard het in stand houden van de Tjottervloot, Je ontvangt onze nieuwsbrief en je bent uiteraard welkom op de jaarlijkse donateursdag in het voorjaar waarmee we het zeilseizoen beginnen.

 

Ik wil donateur worden

 

 

 

Terug naar de Thuispagina