Donateur


De Stichting Friese Tjottervloot in Heeg exploiteert en onderhoud een vloot van 11 Tjotters, waaronder 1 grote, en een Fries jacht. Deze scheepjes zijn in de tweede helft van de vorige eeuw bij elkaar gebracht door de toenmalige herberg vader “Heit” Piersma en werden gebruikt voor het varen met gasten van de NJHC Jeudherberg ’t Beaken en later door de zeilschool met dezelfde naam.

Inmiddels heeft de vloot als onderkomen “it Sylhus” in Heeg. “it Sylhus” is het gezamenlijke onderkomen van de watersportvereniging Heeg (WSH) en de Stichting Friese Tjottervloot, voorzien van alle noodzakelijke faciliteiten en direct gelegen aan het Heegermeer.

Om zoveel mogelijk mensen kennis te kunnen laten maken met het varen in de Tjotters worden deze verhuurd en ingezet bij evenementen zoals bruiloften, bedrijfsuitjes en (regionale) wedstrijden.

Met name voor de jeugd worden zeilinstructie weekenden en een zeilzwerfkamp georganiseerd.

Omdat het in stand houden en onderhouden van de vloot veel geld kost is het mogelijk donateur te worden van de Stichting Friese Tjottervloot. We kennen daarin twee soorten donateurs: de varende en niet varende donateurs. Niet varend donateur ben je al met een bijdrage vanaf E 17,50 per jaar.

Met je bijdrage steun je uiteraard het in stand houden van de Tjottervloot, Je ontvangt onze nieuwsbrief en je bent uiteraard welkom op de jaarlijkse donateursdag in het voorjaar waarmee we het zeilseizoen beginnen.

 

Varend donateur van de Stichting Friese Tjottervloot kun je worden voor E 200,- of E 300,- per jaar.

Het prijsverschil zit hem in de boten waar je als varend donateur mee wilt varen. Maak je alleen gebruik van de Tjotters? Dan betaal je 200,- per jaar en kun je varen met een Tjotter op het moment dat ze niet verhuurd zijn of worden ingezet voor een evenement. Voor E 300,- mag je behalve met de Tjotters ook varen met de Janke en de Reidomp onder dezelfde voorwaarden.

(Ben je varend donateur voor E 200,- en wil je toch ook met de Janke of de Reiddomp varen? Dat kan maar dan rekenen we een toeslag van E 40,- per dag)

 

Enkele aandachtspunten en richtlijnen

 • Varend donateur ben je voor E 200,- of E 300,- per seizoen/jaar
 • Voor E 200,- kun je varen met een Tjotter op het moment dat ze niet verhuurd zijn of worden ingezet voor een evenement.
 • Voor E 300 kun je varen met een van de Tjotters, de Janke en de Reiddomp op het moment dat ze niet verhuurd zijn of worden ingezet voor een evenement.
 • Ben je donateur voor E 200,- en wil je met de Janke of de Reiddomp varen? Dat kan ook maar dan rekenen we een toeslag van E 40,- per dag.
 • Bij gebruik van de Reiddomp en/of de Janke gaan we er van uit dat de gebruikte brandstof wordt vergoed.
 • Het varend donateurschap wordt op naam aan gegaan. We verwachten dan ook dat de donateur of zijn of haar partner aan boord is als er gevaren wordt met een van de schepen.
 • We gaan er van uit dat de schepen zelfstandig gevaren kunnen worden. Dat wil zeggen inclusief het buiten leggen en vaarklaar maken en na terug komst weer op de juiste wijze afmeren in het schiphuis.
  (Ben je niet (voldoende) vaardig ? dan zijn we graag bereid uitleg te geven over het buiten leggen, het vaar klaarmaken en het weer afmeren in het schiphuis. Ook is het mogelijk dat we even kort meevaren om u wegwijs te maken Is dit niet voldoende en wil je leren zelfstandig varen ? Dat kan ook maar dan rekenen we een dag(deel) prive instructie.)
 • Als je wilt komen varen willen we dat graag weten. Reserveren kan via de website of door te bellen met Rob (06 5127 0118) of Gerrit-Jan (06 3733 6299)
 • Via de gaasdeur in de achterzijde is het schiphuis toegankelijk. De deur is afgesloten met een kettingslot. Na aanmelding als varend donateur ontvang je van ons een sleutel voor dit slot. We vragen de donateurs om deze deur altijd af te sluiten en niet open te laten.
  (Graag ontvangen we de sleutel terug als het donateurschap wordt beëindigd.)
 • Het varend donateurschap is in de basis bedoeld om “losse dagen” te gaan varen. Wil je als varend donateur een van de schepen meerdere dagen achter elkaar gebruiken en op een andere plaats ? Dan is dat na overleg veelal wel mogelijk. Maar behouden we ons het recht voor om een toeslag te rekenen.

 

 

Ik wil donateur worden

 

 

 

Terug naar de Thuispagina