Familiearrangement Coronastyle,…

De 11 tjotters en een Fries jacht van de Stichting Friese Tjottervloot zijn zeilkaar. De schepen liggen te wachten tot gezinnen of huishoudens ermee het water op gaan. Een tjotter heeft een lengte van ongeveer 5 meter en anderhalve meter afstand houden aan boord is niet mogelijk. Ideaal dus voor gezinnen of huishoudens om de zuidwesthoek van Friesland te beleven vanaf het water.

De houten traditionele platbodems zijn geschikt voor maximaal 4 opvarenden. Zeilen met een tjotter is zeilen zoals ze dat vroeger deden, maar dan wel in scheepjes die in topstaat verkeren. Het exclusieve gezinsarrangement bestaat uit een dag varen in een tjotter met een geheel verzorgde lunch. Je krijgt een rijkgevulde picknickmand mee en je kunt lunchen op een eiland in het Heegermeer of een andere idyllische plek naar keuze in de buurt van Heeg. Het enige dat je zelf hoeft mee te nemen zijn zeilkleding en een fles water voor onderweg. De kosten van een volledig verzorgde zeildag bedragen 75 euro voor de boot en 7,50 euro per persoon voor de lunch.

Een tjotterzeildag begint om 10 uur ’s ochtends en eindigt rond 17.00 uur in de middag. Alleen gezinsleden of personen die behoren tot één huishouden mogen zo dicht bij elkaar aan boord zitten, dus het beheersen van voldoende zeilvaardigheid is een voorwaarde. Aan boord kun je geen instructie krijgen; wel is er een instructiefilm te bekijken. De link krijg je na aanmelding.

Reserveer een tjotter door een e-mail te sturen naar zeilen@friesetjottervloot.nl of door te bellen met 06 5127 0118. Je geeft aan op welke dag je wilt zeilen, wat je contactgegevens zijn en of je speciale lunchvoorkeuren hebt. De tjotter ligt op de afgesproken dag zeilklaar voor de wal en er is iemand van het bestuur aanwezig voor het beantwoorden van vragen. Wil je meerdere dagen zeilen, dan kan dat ook. In Heeg of in de buurt zijn genoeg mogelijkheden voor een overnachting: waterlandvanfriesland.nl/nl/bezoeken/overnachten.

Vanzelfsprekend houden we ons op de wal aan de coronavoorschriften van het RIVM en de overheid.

De Stichting Friese Tjottervloot is voor haar inkomsten afhankelijk van verhuur, zeillessen en groepsarrangementen. Daarnaast kun je donateur worden van de stichting. Varend donateur ben je vanaf 200 euro per jaar en dan kun je zo vaak in een tjotter zeilen als je wilt. Kijk voor alle mogelijkheden op friesetjottervloot.nl.

Meld je nu aan voor het exclusieve gezinsarrangement. De stichting wil graag dat zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van de tjotters. Daarnaast zet ze zich in om de vloot in uitstekende staat van onderhoud te houden. Steun de Stichting Friese Tjottervloot in het behouden van ’s werelds grootste vloot houten tjotters!