Geslaagd zeilkamp 2013

Op 29 en 30 juni hebben we voor de tweede keer een tweedaags zeilkamp georganiseerd voor de jeugd. Andermaal was dit een groot succes. Negen enthousiaste kinderen in de leeftijd 10-14 jaar hadden zich opgegeven voor het (beter) leren zeilen in tjotters. Dag 1 begon meteen goed met een zeer stevige windkracht 5 tot 6. Alle deelnemers hebben bijna de gehele dag gezeild, ook al vonden ze dat er af en toe wel veel water de boot in stroomde. ’s Avonds nam de wind wat af en hebben ze nog een keer, en veel rustiger, het ruime sop gekozen op de Poelen achter Heeg.
Zondagochtend startte met een heerlijk ontbijt: zelf croissants roosteren boven een vuurtje en daarna een boterham met eieren en spek. De wind was kracht 3 tot 4, zodat de dames en heren het wat makkelijker hadden. Een enkeling had nog last van de blaren die ze op zaterdag hadden opgelopen, maar het mooie windje en later met de zon erbij, maakten alles goed.
De deelnemers hebben weer veel geleerd, vele mijlen gezeild in één weekend en ze zijn weer een stuk vaardiger geworden. De meesten kunnen nu prima zelfstandig in een tjotter zeilen en een enkeling weet de tjotter al met alleen de zeilen te besturen.
Iedereen heel hartelijk bedankt voor het fantastische weekend! We hopen jullie met nog meer vriendjes en vriendinnetjes volgend jaar weer terug te mogen zien.

Klik hier voor de foto’s van het weekend.