Hiswa en première documentaire

De Stichting Friese Tjottervloot staat wederom met een tjotter op de Hiswa. De Hiswa wordt ook dit jaar gehouden in de RAI, nu van 8 tot en met 12 maart. Op 8 maart om 12.30 uur gaat onze splinternieuwe documentaire over de tjottervloot in première: Het echte zeilen. De documentaire is gemaakt door professioneel filmer Lex van Roessel.

In 2016 lagen de tjotters 70 jaar in Heeg, waren ze 70 jaar verbonden aan het dorp. Dat was de aanleiding om een film over de vloot te laten maken. Met bewegende beelden, interviews en twinkelingen in de ogen, kunnen we nog beter laten zien hoe fantastisch het is zeilen in tjotters is.

Daarnaast hebben we in 2016 tezamen met de WSH een nieuw onderkomen geopend. Alle voorwaarden zijn nu ingevuld om weer volop met de tjotters te kunnen gaan zeilen. Het prachtige pand biedt onderdak aan de tjotters in schiphuizen, geeft ons de mogelijkheid de schepen te onderhouden en is uitstekend geschikt voor individuen en groepen om er een tijdje te verblijven. De SFT zet daarom in op vele activiteiten, zeilcursussen, zwerfkamp, verhuur, donateurs en varen met groepen.

Klik op het onderdeel arrangementen om te zien welke mogelijkheden er zijn voor het varen in deze prachtige historische schepen. Zit jouw mogelijkheid er niet bij, stuur dan een e-mail naar zeilen@friesetjottervloot.nl.