Intentieverklaring nieuwbouw getekend

Maandagavond 18 maart 2014 hebben de Stichting Friese Tjottervloot (SFT), WaterSportvereniging Heeg (WSH), Plaatselijk Belang Heeg, de Passantenhaven Heeg en de gemeente Súdwest-Fryslân de intentieverklaring ondertekend voor de opwaardering van de passantenhaven Heegerwal. Onderdeel van dit plan is het nieuwe onderkomen van de Stichting Friese Tjottervloot en WaterSportvereniging Heeg.
De waarde van de intentieverklaring is dat alle 5 de partijen achter het realiseren van het plan staan en uitkijken naar de uitvoering ervan. Alle partijen zijn zeer positief, maar ook de aanwezige Heegemers. Onder het toeziend oog van 100 dorpelingen is de intentieverklaring getekend. Eerst was er een uitgebreide uitleg aan het aanwezige publiek, waarin ook ingegaan werd op de voorbereidingen die 2 1/2 jaar geleden zijn begonnen. Al eerder waren de leden van de WSH op de hoogte gebracht en ook zij zijn positief en vol vertrouwen.
Wanneer de welstandscommissie op 24 maart positief adviseert, worden de plannen klaargemaakt voor publicatie, zodat de benodigde vergunningen verkregen kunnen worden.
Wij, SFT, zijn zeer blij met de ondertekening. Het werven van de laatste benodigde gelden kan nu volop voortgezet worden.