Zomer van de tjottervloot

De zomer van de tjottervloot was prachtig. De tjotters zijn dit jaar meer gebruikt dan andere jaren. Enthousiaste zeilers, oud-instructeurs en groepen hebben veelvuldig gezeild in onze mooie traditionele schepen. Daarnaast hebben we met de tjotters meegedaan aan vele evenementen. En natuurlijk organiseerden we ook zelf activiteiten voor met name jeugdige zeilers.

De vloot was actief tijdens de Regionale Friese Reünie begin augustus. Tijdens het admiraalzeilen onder toeziend oog van admiraal Rob van Roessel vormden 5 tjotters en het Friese jacht Reiddomp een eigen eskader. De admiraal kende ons de tweede prijs toe.

Half augustus zwierven er sinds 20 jaar weer jeugdige zeilers in tjotters door Friesland. De volgboot was dit keer wel erg luxe: boeier Ludana, de grootste houten boeier van Nederland.

Eind augustus streden de tjotters om de eerste prijs tijdens de lange afstandswedstrijd Kruis van Heeg. Tweemaal konden de stuurmannen en -vrouwen met hun bemanningsleden het gehele Heegermeer en de Fluessen op en neer zeilen. Met een windje 4 uit het noordoosten was dit best een inspannende zeilwedstrijd.

Kijk op onze Facebookpagina voor foto’s van alle activiteiten afgelopen zomer. Ook in het naseizoen zijn we nog actief met zeilen in de tjotters. Houd de agenda op de site in de gaten en volg ons op Facebook zodat je als eerste op de hoogte bent.